Siden antikken, et symbol på overflod.
En naturbeger som kanskje er menneskets første glass. En bro til våre forfedre og et enklere liv.
Mye brukt siden tidenes begynnelse og frem til fremveksten av plast.
Kuhorn er et restprodukt fra dyrehold, som i dag kan spille en fremtredende rolle som erstatning for plast. Horn er 100 % komposterbart.
Vikingene drakk av mange forskjellige beholdere og materialer, drikkehorn laget av kuhorn var et veldig vanlig materiale. Siden bøndene fra vikingtiden ikke avhornet kyrne sine, hadde de en enorm ressurs å bruke til å lage drikkehorn, kammer og skjeer. Du kan nesten kalle det forhistorisk plast.
Produksjon
Først blir hornene sortert etter farge og størrelse. Deretter blir de behandlet, slipt, formet og polert for hånd.
For å bøye eller forme hornet varmes det opp til over 160 grader. Ellers brukes samme verktøy som ved trebearbeiding.
Omsorg
Horn er et naturmateriale, akkurat som tre, og kan derfor tørke ut. Vask for hånd med lunkent vann og eventuelt vaskemiddel. Ikke bruk oppvaskmaskin eller mikrobølgeovn. Drikk kun varm drikke fra hornkoppene beregnet for formålet.
Har du drikkehorn kan det være greit å skylle ut med vann umiddelbart etter bruk så ingenting fester seg til bunnen. Hvis du trenger å børste bunnen av ølhornet ditt, anbefaler vi å bruke en flaskebørste.